Maria Ioannou

Licensed Psychologist - Psychotherapist

From a very young age, I knew that I wanted to be a psychologist. I finished my studies in Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπληρώνοντας το πρώτο μεγάλο όνειρο μου. Παράλληλα, ήρθα σε επαφή με μια ποικιλία θεωριών και κλάδων ψυχολογίας, αλλά ένας συγκεκριμένα μίλησε στην ψυχή μου. Psychoanalysis.

Αποφάσισα λοιπόν να εκπαιδευτώ στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία, παρακολουθώντας την τετραετή μετεκπαίδευση στη Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ, με εξειδίκευση στους Ενήλικες. Η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης με κατέστησε Ψυχοθεραπεύτρια, προσφέρωντας μου το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας, αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Σύλλογο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (BACP). 

My work experience began at 2018, ωστόσο η εθελοντική μου πορεία μετρά πολύ περισσότερα χρόνια, από το 2013 to date in structures whose dominant aim is psychological support. I've participated in primary and secondary education intervention programs aimed at prevention and addiction prevention programs, in P.C Pronoi Municipality of Kifissia, στο οποίο διατελώ ενεργή εθελόντρια με συμμετοχή σε βιωματικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Παράλληλα έχω συνεργαστεί με το ΜΚΟ Αποστολή υποστηρίζοντας δομές προσφύγων. Θέλοντας να μελετήσω τον άνθρωπο εις βάθος, έχω συνεργαστεί με άτομα από τη infancy, σε νηπιαγωγεία και σχολεία της Αττικής εφαρμόζοντας προγράμματα συναισθηματικής αγωγής, και με seniors σε οίκους ευγηρίας, λειτουργώντας ψυχοθεραπευτικά. 

In Municipality of Neo Irakleio, Attica ήταν η πρώτη φορά που απέκτησα τις δικές μου θεραπευτικές συνεδρίες και εντυπωσιάστηκα από την πρακτική προσέγγιση των the psychoanalytic theories and their effectiveness. Μου αρέσει να θέτω στόχους και να τους επιτυγχάνω, οπότε δεν πέρασε πολύς καιρός πριν τη δημιουργία του ‘’Pick Up The Thread'', έχοντας στόχο την ενίσχυση και προώθηση της ψυχικής υγείας, προσφέροντας στο δικό μου χώρο πια δια ζώσης συνεδρίες ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας. 

Education and continuing learning fascinate me and this justifies my participation in ψυχαναλυτικά συνέδρια και σεμινάρια. Η ψυχαναλυτική εποπτεία και η προσωπική θεραπεία αποτελούν συνοδά και αναπόσπαστα κομμάτια της επαγγελματικής μου πορείας. Στοχεύω πάντα στη διεύρυνση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και της δημιουργικότητάς μου. Φιλοδοξώ να το ‘’Pick Up The Thread'' να αποτελεί έναν ασφαλές τόπο για μοίρασμα, κατανόηση και απόδοχή, για κάθε άνθρωπο που το αναζητά, το επιθυμεί και το έχει ανάγκη.

 

Close Menu
en_USEnglish
elGreek en_USEnglish