Book Club 2020 – July Book

Book Club 2020 – July Book

Και το καλοκαίρι έφτασε. Και κάπως έτσι εμφανίζονται τα πρώτα παγωτά, τα ηλιοβασιλέματα γίνονται λίγο πιο ξεχωριστά, οι αποστάσεις λίγο πιο μικρές και τα συναισθήματα ακόμα πιο έντονα.

Κάπου εκεί ανάμεσα, κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση και εκείνοι που επιθυμούν να διαβάσουν όλο το χρόνο έστω ένα βιβλίο, μα ποτέ δεν βρίσκουν τον κατάλληλο χρόνο μέσα στην καθημερινότητά τους, παρά μόνο το καλοκαίρι. Είναι εκείνοι που έχουν το βιβλίο μέσα σε κάθε καλοκαιρινή τσάντα και ίσως και παραπάνω από ένα. Θα τους δεις να διαβάζουν στο μπαλκόνι την ώρα της μεσημεριανής ραστώνης, ή την ώρα του πρωινού καφέ, έξω σε κάποιο μαγαζί, ή το απόγευμα παρέα με το ηλιοβασίλεμα ή ίσως κάτω από τον ίσκο ενός δέντρου ή σε κάποιο παγκάκι. Τώρα υπάρχει και ο χρόνος και ο τόπος. Ο ενθουσιασμός συνήθως είναι μεγάλος και διαρκεί και μετά τις διακοπές, φέρνοντας λίγη καλοκαιρινή ζεστασιά ακόμα και τις πιο βαριές ημέρες του χειμώνα.

Υπάρχουν και εκείνοι που αναγνωρίζουν τον κόσμο των βιβλίων, μα σπάνια τον επισκέπτονται. Είναι αυτά τα βιβλία που είναι πάντα μισοδιαβασμένα, ξεχασμένα και κυρίως σκονισμένα. Δεν είναι και σίγουροι για το είδος, για το χρόνο, για τη διάθεση. Είναι εκείνοι που θα ρίξουν ένα βιβλίο μηχανικά στην βαλίτσα και ίσως το πιάσουν την ώρα της ηλιοθεραπείας. Το βιβλίο μοιράζεται την ώρα του με την ηλιοθεραπεία. Και αν αφήσουν το βιβλίο να τους συνεπάρει, και συνήθως το κάνουν, τότε οι διακοπές γίνονται λίγο πιο συναρπαστικές, λίγο πιο απολαυστικές. Δημιουργούνται οι ομορφότερες αναμνήσεις, παρέα με τα ομορφότερα συναισθήματα. Συνήθως μετά το τέλος του βιβλίου και το τέλος των διακοπών, όλα αποτελούν μια όμορφη ανάμνηση, μέχρι το επόμενο ίσως καλοκαίρι.

Η μαγεία των βιβλίων, κρύβεται στη διαφορετικότητα των ανθρώπων. Από τον τρόπο που διαβάζουν, το πώς αισθάνονται, μέχρι το ποιοι είναι. Οι άνθρωποι εξάλλου είναι σαν τα βιβλία. Ξεχωριστή ιστορία, μοναδικό εξώφυλλο, ένα ή και παραπάνω είδη. Πάντοτε υπάρχει το κατάλληλο για κάθε έναν, αρκεί να το ανακαλύψει!

Έτσι το βιβλίο για αυτό το μήνα, αποτελεί μια ξεχωριστή ποιητική συλλογή, ένα βιβλίο τυπωμένο από τους ίδιους τους ανθρώπους που δημιουργούν τέχνη. Το έβδομο βιβλίο για το Book Club 2020 και το μήνα Ιούλιο που σας προτείνουμε ονομάζεται ”Ποιητική Πλεύση”, έκδοση της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς. Γιατί τί πιο όμορφο από την ποίηση το καλοκαίρι; Εκεί που τα ηλιοβασιλέματα γίνονται λίγο πιο μαγικά, ο νους χάνεται λίγο πιο ελεύθερα και οι λιγότερες λέξεις, αποκαλύπτουν βαθύτερο νόημα.

Στο βιβλίο θα βρείτε δημοσιευμένο ένα δείγμα των ποιημάτων της δικής μας κας Περιστέρας Βουλγαράκη, καθώς και άλλων 22 αξιόλογων ποιητών της Στέγης που έχουν συμβάλλει στη συγγραφή με συναίσθημα και όνειρο. Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε τις ώρες λειτουργίας της ”Στέγης”.

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu
elGreek
en_USEnglish elGreek