Book Club 2020 – September Book

Book Club 2020 – September Book

Το Book Club 2020 συνεχίζει το ταξίδι του στον κόσμο των βιβλίων, εν αναμονή του φθινοπώρου. Έχοντας μόλις 3 βιβλία για να ολοκληρώσουμε το challenge των 12 βιβλίων το χρόνο, αυτό το μήνα διαβάσαμε ένα αρκετά αμφιλεγόμενο, όμως πιο επίκαιρο από ποτέ, ξανά και ξανά και ξανά.

Το μέγεθος του μπορεί να είναι μικρό, όμως ακόμα και αυτό έχει να σου διδάξει ήδη από την αρχή, ότι οι μεγάλες ιδέες δεν χρειάζονται βαρύγδουπα βιβλία για να αποτυπωθούν. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους ανθρώπους. Ένα βιβλίο που σε προτρέπει να το ξαναδιαβάσεις, τόσο γιατί κάθε φορά θα αφομιώσεις και κάτι παραπάνω, όσο γιατί θέλει το χρόνο του για να ”καθίσει” μέσα σου.

Δεν είναι απαραίτητα ένα ευχάριστο βιβλίο. Πρόκειται να σε παραξενέψει, να σε θυμώσει, θα θελήσεις να το εγκαταλείψεις. Μετά θα σε πεισμώσει, θα σε καταλάβει, θα σε ξεγυμνώσει και θα σε αποκαλύψει. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την ψυχοθεραπεία. Ίσως γιατί ο δημιουργός του είχε υπαρξει και ψυχαναλυτής. Μπορεί να σε ελευθερώσει, μπορεί να σε προβληματίσει, μπορεί απλά να σου δώσει έναν αντίλογο.

Το ένατο βιβλίο για το Book Club 2020 και το μήνα Σεπτέμβριο που σας προτείνουμε είναι το ”Άκου Ανθρωπάκο”, του Wilhelm Reich. 

Ζώντας σε μια εποχή που ο καθένας προσπαθεί να βρει το δικό του σωστό και λάθος, ίσως να είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε ότι είμαστε όλοι άνθρωποι. Όλοι αμφιταλαντευόμαστε, φοβόμαστε, κάνουμε λάθη, θυμώνουμε, μετανιώνουμε και φοβόμαστε. Με τον ίδιο τρόπο που όλοι αγαπάμε, λαχταράμε και ενωνόμαστε. Ίσως αν σήμερα πάρει λίγο χρόνο ο καθένας μας να νιώσει τα συναισθήματά του, να μπορέσουμε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον λίγο καλύτερα και ας μη συμφωνούμε πάντοτε. Ίσως τότε η λύση να είναι πιο κοντά μας από ότι φανταζόμασταν.

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu
elGreek
en_USEnglish elGreek