#SundayFeels Το παζλ

#SundayFeels Το παζλ

Όλοι έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με κάτι που έχουμε βαφτίσει ως ”πρόβλημα”, το οποίο νιώθουμε πως δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμα τον τρόπο. Είτε αυτό αφορά στο τι θα φορέσουμε σε μια έξοδο, είτε αφορά προβλήματα σχέσεων και ζωής. Σας έχουμε τη λύση: αγοράστε ένα παζλ.

Βήμα 1ο

Ναι ναι, λογικό. Παραξενευτήκατε. Ποιο παζλ; Εδώ ψάχνετε απεγνωσμένα λύσεις και θα αφήσετε τον πολύτιμο χρόνο σας για ένα παζλ; Κι όμως! Μιας που δεν έχετε ήδη τη λύση που τόσο ψάχνετε, τι έχετε να χάσετε; Ξεχυθείτε λοιπόν, ακόμα και αν είναι σε ιστοσελίδες αυτήν την περίοδο. Τρόποι υπάρχουν. Αναζητήστε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο ή αυτό που σας εμφανίστηκε πρώτο. Ασπρόμαυρο ή πολύχρωμο; Ένα τοπίο σε ένα χειμερινό προορισμό ή κάτι που θα φέρνει το καλοκαίρι λίγο πιο κοντά; Μια εικόνα γεμάτη ρομαντισμό ή μοναξιά; Ο περιορισμός είναι μόνο ένας. Να είναι τουλάχιστον 1500 κομμάτια.

Βήμα 2ο

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αυτό έφτασε στην πόρτα σας και εσείς δεχθήκατε να αφεθείτε για λίγο στην παιδικότητα σας. Εξάλλου δείτε το σαν ένα δώρο στον εαυτό σας. Επιλέξτε τώρα το σημείο που θα τοποθετήσετε το παζλ όσο θα το φτιάχνετε. Έχετε στο νου σας ότι πρέπει να είναι κάπου βολικά για να ασχολείστε, αλλά όχι υπερβολικά παράμερα καθώς θα το αφήσετε τη δεύτερη μέρα. Κάπου να το βλέπετε. Κάποιος κάποτε το είχε μετατρέψει και σε σουπλά καθώς το έφτιαχνε.Τακτοποιηθείτε λοιπόν μεταξύ σας. Βολευτείτε, γνωριστείτε. Γυρίστε και τα 1500 (τουλάχιστον) κομμάτια από την καλή και δείτε τι έχετε απέναντί σας. Ω μα φυσικά θα είναι η τελευταία φορά που τα βλέπετε όλα από την καλή, μόνο μέχρι να το ολοκληρώσετε βέβαια! Ξεκινήστε λοιπόν από τις άκρες και στοχεύστε να ολοκληρώσετε το περίγραμμα. Αν το ξέρατε αυτό, κάποιος κάποτε δεν είχε ιδέα από που να αρχίσει και είχε εγκαταλείψει πληθώρα παζλ. Τώρα ξέρουμε όλοι. Μια μικρή γωνίτσα αρκεί για να ξεκινήσεις, αρκεί να θες και να το κάνεις…

Βήμα 3ο

Μόλις το περίγραμμα ολοκληρωθεί, μια πρώτη αίσθηση ανακούφισης θα σας κατακλύσει σίγουρα. Κάτι κάναμε, κάτι ολοκληρώσαμε, κάτι βρήκαμε. Αμέσως μετά βέβαια σκέφτεται κανείς όλο αυτό το χώρο που πρέπει να χτίσει. Μικρά κομματάκια εδώ και εκεί που δεν έχει κανείς ιδέα για το που πρέπει να τοποθετηθούν. Κάπου εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Βαθιά ανάσα. Κάποια κομμάτια κολλάνε μεταξύ τους, κάτι σχηματίζεται μα δεν κολλάει με το υπόλοιπο πουθενά. Ακόμα. Διάσπαρτα κομμάτια εδώ και εκεί και έτσι διασπείρονται και τα νεύρα. Ο χρόνος περνά, αλλά το παζλ μοιάζει ίδιο. Τίποτα δεν είναι ίδιο όμως. Μέσα στον εκνευρισμό, πείθεται κανείς πως κάποια κομμάτια κολλάνε μεταξύ τους. Μα να το! Είμαι σίγουρος, σχεδόν.. Κάπου εκεί, να ένα καλό σημείο για διάλειμμα και παραδοχή.

Το πιάνεις την επόμενη μέρα και ξαφνικά όλα μοιάζουν πιο καθαρά. Βλέπεις την πρόοδο και αυτό σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις και να σου που και άλλα κομμάτια βρίσκουν τη θέση τους. Μέχρι να ξανακολλήσεις… Μέχρι πριν λίγο υπήρχε μια φιγούρα, ένα σχέδιο. Τώρα τι γίνεται που φαίνονται όλα ίδια; Κομμάτια, πέφτουν δεξιά και αριστερά, κομμάτια λείπουν και νομίζεις πως το παζλ δεν θα γίνει ποτέ ολόκληρο. Ίσως και αυτή η σκέψη να σε κατακλύσει αρκετές φορές. Και υπάρχει και αυτό το κομματάκι που τόσο πολύ ψάχνεις και μάντεψε! Δεν είναι πουθενά.

Βήμα 4ο

Και εκεί πατάς με το πόδι σου ένα κομματάκι που σου είχε πέσει. Και έρχεται και κάποιος και σου βρίσκει και ένα κάτω από τον καναπέ ή πίσω από το μαξιλάρι. Και μπαίνει και εκείνος στο τρυπάκι. Ίσως να τον έβαλες και εσύ και σου λέει κάτσε να δω, αυτό μπαίνει εκεί, έλα να σε βοηθήσω. Και το χρειαζόσουν, γιατί ποιος δεν χρειάζεται λίγη βοήθεια στα δύσκολα;

Και εκεί μαγικά το κομματάκι που τόσο έψαχνες, είναι μπροστά σου. Το βρήκες. Λες και ήταν εκεί να σου χαμογελά τόσο καιρό. Το βρήκες τη στιγμή που ήσουν πραγματικά έτοιμος. Και ξαφνικά έχουν μείνει 20 κομμάτια και όλα δένουν με το χρόνο τόσο γρήγορα και τόσο αρμονικά. Και ξέρεις ότι παιδεύτηκες αλλά ότι άξιζε γιατί η δική σου εικόνα είναι καλύτερη από το εξώφυλλο. Και αν έπρεπε να το ξαναπεράσεις όλο αυτό, θα το έκανες. Γιατί τα κομμάτια που δεν έβρισκες σε πείσμωσαν, αυτά σε έφεραν μπροστά στο παζλ την επόμενη μέρα, πιο έτοιμο, με πιο καθαρό μυαλό. Αν δεν είχες εκνευριστεί και ρίξει τα κομμάτια, δεν θα υπήρχε η βοήθεια. Όλα όμως τα έκανες εσύ. Απλά και μόνο επειδή πήρες την απόφαση να βρεις το παζλ σου.

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu
elGreek
en_USEnglish elGreek