Book Club 2020 – February Book

Book Club 2020 – February Book

Πρόσφατα μοιραστήκαμε μαζί σας το πρώτο φαρμακείο στον κόσμο, το Poetry Pharmacy στη βρετανική πόλη Bishops Castle, που συνταγογραφεί ποίηση αντί για φάρμακα και έτσι εμπνευστήκαμε και εμείς για το επόμενο βιβλίο του Book Club 2020.

Η Deborah Alma, προσκαλεί τους «ασθενείς» της, όπου αφού τους κάνει μια σειρά από ερωτήσεις στη συνέχεια «συνταγογραφεί» ποίηματα που έχει επιλέξει με προσοχή. Τα ποιήματα «χορηγούνται» στοχεύοντας στη μείωση των συμπτωμάτων από το άγχος της καθημερινότητας, την εργασιακή εξάντληση και το στρες μέχρι την κατάθλιψη. Παράλληλα, επιβεβαιώνει πως ένα από τα καλύτερα φάρμακα της ψυχής, είναι αναμφίβολα το βιβλίο.

Αναγνωρίζοντας την αξία των τεχνών, κατάφερε λοιπόν να φέρει στη ζωή με τον δικό της τρόπο, ένα βιβλίο στις σελίδες του οποίου είχε δημιουργηθεί πρώτα ένα μικρό πλωτό βιβλιοπωλείο, μέσα σε μια βάρκα στην Γαλλία όπου ο ιδιοκτήτης του συνταγογραφούσε λογοτεχνία. Όπως ένας ψυχοθεραπευτής πρέπει πάντα και πρώτα να ξεκινήσει το δικό του ταξίδι αυτογνωσίας, έτσι και η συγγραφέας και ο ήρωας του βιβλίου ξεκινούν ένα ταξίδι λογοτεχνίας, ζωής και ψυχής.

Όντας θερμοί υποστηρικτές των νέων εγχειρημάτων που στοχεύουν στον άνθρωπο, της αναζήτησης πηγών έμπνευσης από τους ανθρώπους γύρω μας, των βιβλίων μα κυρίως της ψυχοθεραπείας, το δεύτερο βιβλίο για το Book Club 2020 και το μήνα Φεβρουάριο που σας προτείνουμε είναι ”Το μικρό παρισιάνικο βιβλιοπωλείο” της Nina George.

Τα βιβλία είναι φυσικά κάτι παραπάνω από τους γιατρούς. Μερικά μυθιστορήματα είναι πραγματικά αγαπητά, σαν σύντροφοι ζωής. Άλλα σε γαργαλούν γύρω από το αυτί, άλλα είναι σαν φίλοι που σε τυλίγουν μέσα σε μια ζεστή κουβέρτα, όταν σε έχει πάρει από κάτω. Και μερικά άλλα…, μερικά είναι σαν το ροζ μαλλί της γριάς, που σε γαργαλά για τρία δευτερόλεπτα στον εγκέφαλο και μετά σε αφήνει με μια ευτυχισμένη φωνή. Όπως ακριβώς μια μικρή, θλιβερή ιστορία αγάπης.”

Ίσως σε αυτό το βιβλίο να βρείτε ένα λογοτεχνικό κουτί πρώτων βοηθειών. Ίσως να βρείτε και μερικές συνταγές. Ή την αγάπη. Ή και κάτι από τον εαυτό σας.

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu
elGreek
en_USEnglish elGreek