Book Club 2020 – January Book

Book Club 2020 – January Book

Κάθε νέα χρονιά φέρνει μαζί της νέους στόχους, αλλά και ξεκαθαρίσματα. Στο σπίτι, στο αμάξι, στη δουλειά, στον υπολογιστή, στις ντουλάπες και στην καλύτερη περίπτωση ξεκαθαρίσματα στην ψυχή.

Εμείς αρχίσαμε με ένα πρώτο ξεκαθάρισμα στη βιβλιοθήκη μας. Εξάλλου όλοι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε… Έτσι, αποφασίσαμε να διαβάζουμε ένα βιβλίο το μήνα και να το μοιραζόμαστε με εσάς με στόχο να δημιουργήσουμε ένα book club για τη νέα δεκαετία, αλλά παράλληλα να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας, από αυτά που μόνο ένα βιβλίο μπορεί να μας προσφέρει. Σκεφτείτε το, είναι 12 βιβλία το χρόνο!

Η μελέτη ενός βιβλίου, έστω και για 5 λεπτά της ώρας, βοηθά στο να εστιάσουμε στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, να ενεργοποιήσουμε τη φαντασία μας, να αφεθούμε στα συναισθήματά μας και να συνδεθούμε με τον ίδιο μας τον εαυτό προσφέροντάς του πολύτιμο χρόνο, από αυτό το χρόνο που τόσο εύκολα δίνουμε για τους άλλους.

Ρίξτε το βιβλίο στην τσάντα σας και μη διαμαρτυρηθείτε για το βάρος. Ίσως να χρειάζεται να κάνετε και ένα ξεκαθάρισμα στην ίδια σας την τσάντα. Μελετήστε στο σαλόνι σας, όσο περιμένετε να γίνει το φαγητό, μελετήστε πριν τον ύπνο ή και μέσα στο μετρό. Αν και πιστεύομε πως τίποτα δε συναγωνίζεται την αίσθηση ενός βιβλίου, μπορείτε να διαβάσετε μέσα από το κινητό σας ή να χρησιμοποιήσετε μία από τις πολλές εφαρμογές και να ακούσετε το βιβλίο μέσα στο αμάξι σας, στο δρόμο για τη δουλειά. Όποιο τρόπο και αν επιλέξετε όμως, μην ξεχνάτε να είστε εκεί. Και μην ξεχάσετε να μοιράζεστε τα βιβλία που διαβάζετε. Ένα βιβλίο που έχει διαβαστεί πολλές φορές και κυρίως από διαφορετικά άτομα, κουβαλάει περισσότερη μαγεία μέσα του, γιατί έτσι εκπληρώνει το σκοπό του. Εξάλλου πoιο βιβλίο θα ήθελε να κάθεται σκονισμένο στη βιβλιοθήκη σας;

Το πρώτο βιβλίο για το Book Club 2020 και το μήνα Ιανουάριο που σας προτείνουμε είναι, ”Η αδικία που πληγώνει” του Δημήτρη Φ. Καραγιάννη.

Η αδικία που πληγώνει ανατρέχει στα επώδυνα βιώματα της παιδικής ηλικίας. Αναζητάει τους όρους και τις συνθήκες που την παράγουν στο οικογενειακό περιβάλλον. Καταγράφει τις προσδοκίες για την απάλειψή της, αλλά και τις επώδυνες ματαιώσεις στις συντροφικές σχέσεις. Επεξεργάζεται την εμφάνισή της στο εργασιακό περιβάλλον. Αναδεικνύει όμως την δυνατότητα να μην ταυτιστεί η μοίρα του ανθρώπου με τα τραύματά του, γιατί κάτι τέτοιο θα οριζόταν ως μοιραία παράδοση στην κατάθλιψη.”

Θα χαρούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις σας ή πoιό βιβλίο έχετε επιλέξει εσείς και ίσως έτσι έχουμε την ευκαιρία να το μελετήσουμε και εμείς μέσα στους υπόλοιπους μήνες.

Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu
elGreek
en_USEnglish elGreek